Ny subventionerad Må Bra-kurs för cancerbehandlade medlemmar i Bröstcancerföreningen Malmöhus startar den 19 januari kl 18.00.
Är du eller någon du känner medlem och är intresserad? Vi har ett par platser kvar.

Må Bra-kurs inom hälsa och friskvård för bröstcancerbehandlade – både för dig som nu genomgår behandling men även för dig som är friskförklarad.
Många känner sig lättade över att ha blivit friskförklarade men upplever samtidigt att glädjen över att vara frisk blandas med rädsla för framtiden och återfall, biverkningar av cancerbehandling, oro över att återvända till arbetsplatsen med mycket mera.
För dig som är under behandling är det viktigt att föra dialog om livskvalitet – att må så bra som möjligt med hjälp av rätt andning, avslappning, bra kost och vardagsmotion, allt individanpassat för att passa var och en beroende på diagnos och biverkningar.
Kursen kommer att ha följande innehåll:
•    Kost vid cancerdiagnos och behandling – vad behöver jag äta för att må bra.     
•    Balans i vardagen, livsstil – bra och dåliga vanor
•    Stresshantering – avslappning med andningsövningar, mental träning. 
•    Vardagsmotion/träning – ex sittgympa, dansträning, stavgång
6 träffar, 1 gång/vecka, måndagar. Teori varvas med praktik.
2 timmar vid varje tillfälle, totalt 12 timmar. 
Kursmaterial och kaffe/the ingår. 
Kursen startar måndagen den 19 januari 2015, kl. 18.00 i Salubis lokal på Grönalundsgatan 1 B i Limhamn. Anmälan görs via mail till petra@salubis.se eller telefon 0707-467171 senast den 16/1. Antalet deltagare är begränsat. 

Kommentera gärna: