Våra Må bra-kurser riktar sig till cancerbehandlade – både för dig som nu genomgår/har genomgått behandling men även för dig som är friskförklarad. 

Många känner sig lättade över att ha blivit friskförklarade men upplever samtidigt att glädjen över att vara frisk blandas med rädsla för framtiden och återfall, biverkningar av cancerbehandling, oro över att återvända till arbetsplatsen med mycket mera.

För dig som är under behandling är det viktigt att föra dialog om livskvalitet – att må så bra som möjligt med hjälp av rätt andning, avslappning, bra kost och vardagsmotion, allt individanpassat för att passa var och en beroende på diagnos och biverkningar.

I slutet av kursen får alla fylla i en utvärdering, nedan ser ni vad deltagarna tycker på frågan "Det här tyckte jag var positivt": 

- Hela må-bra kursen var positiv! Jag har fått lära mig massor om kost, avslappning och att känna mig själv, vad jag vill med resten av mitt liv. 

- Alla deltagare var positiva till att leva vidare trots att var och en gått igenom olika behandlingar. Det var många frön som sattes hos mig, och att Petra var och blev lyhörd hos oss alla. 

- Att träffa andra kvinnor i en bra blandning av gemenskap och nytta/kunskap. Petra är en positiv energisk ledare som ger alla utrymme och styr upp på ett bra sätt. Bra blandning av nytta och nöje. 

- Jag lärde mig mycket om kost och vad som är bra mot cancer. Det var något som var viktigt för mig. Bra att alla fick komma till tals, att alla kunde förmedla sina känslor och tankar. Det var lärorikt!


 

- Bra blandning av övningar att ta med sig i avslappning, positivt tänkande, lär känna dina egna behov och vilja, och information om kost och matvanor. Stimulerar och skapar nyfikenhet till fortsättning!

- Lagom antal personer, engagerad och entuismerande lärare, lagom mix av aktuella ämnen som är aktuella för oss bröstcancerpatienter men också även alla andra människor. Alla skulle behöva gå denna kurs!

- Variationerna med motion, diskussion, kost och psykiskhälsa & att vi alla var i olika stadier av behandling, sjuk - friskhet. Det är bra att gå tillbaka och analysera hur man själv har upplevt sin sjukdom. Bra att vi inte var många i gruppen!